Reseptit

Liisan kirjolohitorttu

Ainekset

  • 500 g voitaikinaa tai 2-3 annosta paitaikinaa

täyte:

  • 1 kg kypsää tai lämminsavustettua lohta
  • 3-4 sipulia (150 g)
  • 1 purjo (150 g)
  • 5 valkosipulin kynttä (15 g)
  • voita, margariinia tai öljyä
  • iso nippu tilliä
  • 300 g juustoraastetta
  • 5 dl kevytkermaa
  • 2 dl maitoa
  • 8 kananmunaa
  • sitruunamehua
  • suolaa, sitruunapippuria

Valmistusohje

Liisan kirjolohitorttu
  1. Kauli taikina leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi. Pidä viileässä.
  2. Poista lohesta ruodot. Hienonna sipuli, purjo ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne vähässä rasvassa pehmeiksi. Sekoita muna-kermamaito ja mausta se suolalla ja sitruunapippurilla. Hienonna tilli.
  3. Levitä taikinapohjalle hienonnettu lohi, kuullotetut sipulit ja valuta päälle muna-kermamaito. Ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja levitä päälle juustoraaste.
  4. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.
  • Liisan kirjolohitortun ohjeen saimme Liisa Kolehmaiselta Cafe Anttilasta Jyväskylästä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Liisan kirjolohitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.