Liisan kirjolohitorttu
Ainekset
- 500 g voitaikinaa tai 2-3 annosta paitaikinaa
täyte:
- 1 kg kypsää tai lämminsavustettua lohta
- 3-4 sipulia (150 g)
- 1 purjo (150 g)
- 5 valkosipulin kynttä (15 g)
- voita, margariinia tai öljyä
- iso nippu tilliä
- 300 g juustoraastetta
- 5 dl kevytkermaa
- 2 dl maitoa
- 8 kananmunaa
- sitruunamehua
- suolaa, sitruunapippuria
Valmistusohje
- Kauli taikina leivinpaperille uunipannun kokoiseksi levyksi. Pidä viileässä.
- Poista lohesta ruodot. Hienonna sipuli, purjo ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne vähässä rasvassa pehmeiksi. Sekoita muna-kermamaito ja mausta se suolalla ja sitruunapippurilla. Hienonna tilli.
- Levitä taikinapohjalle hienonnettu lohi, kuullotetut sipulit ja valuta päälle muna-kermamaito. Ripottele pinnalle runsaasti tilliä ja levitä päälle juustoraaste.
- Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.
- Liisan kirjolohitortun ohjeen saimme Liisa Kolehmaiselta Cafe Anttilasta Jyväskylästä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Liisan kirjolohitorttu