Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Muhkea joulupossu

Ainekset

  • noin 3 kg:n painoinen porsaan kyljysrivi
  • 1 rkl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus chilipippuria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

vuokaan:

  • 5 dl vettä

Valmistusohje

 

  1. Tilaa kauppiaalta muhkea pala porsaankyljysriviä, jossa on pitkät luut ja silavakerros päällä. Sekoita mausteet ja hiero seos lihan pintaan. Nosta kyljysrivi kookkaaseen uunivuokaan tai uunipannuun. Kaada astian pohjalle vettä.
  2. Kypsennä lihaa 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Valele paistia ahkerasti pannuun kertyvällä liemellä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Muhkea joulupossu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.