New Yorkin herukkainen juustokakku
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 4 dl keksimuruja (Digestive, kaurakeksi tms.)
- 1 rkl sokeria
- 100 g voisulaa
täyte:
- 800 g tuorejuustoa (Philadephia, Hovi tms.)
- 2 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 5 munaa
- 1 rkl vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua
päälle:
- 4 dl kermaviiliä
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
marjakastike:
- 500 g musta- tai punhaherukoita, mansikoita tai vadelmia
- 2 rkl sokeria
- (2 rkl appelsiinimehua tai vettä)
Valmistusohje
- Jauha keksit ja sekoita pohjan ainekset. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjan ja reunan väliin. Painele keksimuruseos pohjalle. Pane jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Sekoita täytteen ainekset tehosekoittajassa tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä.
- Sekoita kermaviili, sokeri ja vanilja. Levitä seos kakun päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja pidä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Sekoita marjakastikkeen ainekset tehosekoittajassa ja tarjoile erillisestä astiasta kakun kanssa tai kaada kakun pinnalle.
Kommentoi
Kommentoi juttua: New Yorkin herukkainen juustokakku