Olutmarinoitu hirvipaisti
Olutmarinoitu hirvipaisti on metsästävän perheen jouluherkku. Tarjoa lisukkeena kermassa haudutettua kurttukaalia, pekoniin kietaistuja papuja ja suppilovahverokastiketta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Maidoton
Ainekset
Olutmarinoitu hirvipaisti:
- 3 kg hirvenpaistia
- valkosipulinkynsiä
Marinadi hirivipaistille:
- pulloa tummaa, makeaa olutta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- muutama katajanmarja
- ½ dl balsamiviinietikkaa
Paistopussiin:
- ½ dl soijakastiketta
- muutama sipuli
- 150 g pekonia
Valmistusohje
Olutmarinoitu hirvipaisti tehdään näin:
- Tee hirvipaistiin koloja terävällä veitsellä ja pistele reikiin valkosipulinkynnen paloja. Pane paistisuureen paistopussiin. Aseta pussi vuokaan ja kaada päälle marinadiainekset. Anna maustuajääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kaada olutmarinadi paistopussista siivilään. Ripottele mausteet paistin päälle. Kaadapaistin päälle soijakastike ja peitä pinta pekonilla. Sulje pussi ja puhkaise päälle pieni reikä.
- Kypsennä paistia 150-asteisessa uunissa noin neljä tuntia. Anna jäähtyä hetken ja avaa varovasti.
- Säästä liemi kastiketta varten. Tarjoa olutmarinoitu hirvipaisti juuresten, papujen tai kaalien kanssa. Lisäksi sopii voimakkaan makuinen marjahyytelö, puolukka, karpalo, pihlajanmarja tai mustaherukka.
Katso myös: Suppilovahverokastike
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Hirvi kruunaa syysaterian – katso maukkaat hirvireseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Olutmarinoitu hirvipaisti