Ranskalainen piirakkapohja
Ranskalainen piirakkapohja sopii sekä suolaisten että makeiden piirakoiden pohjaksi. Helppo peruspiirakkapohja sopii myös pakastettavaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ranskalainen piirakkapohja
- 500 g vehnäjauhoja
- 250 g voita tai margariinia
- 1 kpl kananmuna
- 1 dl kylmää vettä
Valmistusohje
Ranskalainen piirakkapohja leivotaan näin:
1. Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää muna ja kylmä vesi. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Kauli ja käytä torttuvuoan pohjana suolaisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Pistele piirakanpohjaan haarukalla reikiä ja täytä mieleiseksi.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
Helsingin Vanhan Kauppahallin vihanneskauppias Marja Putilin on saanut ranskalaisen peruspiirakan pohjan ohjeen Maj-Lis-sisareltaan Ranskasta: ”Ohuelle piirakkapohjalle voi ripotella kinkkua, juustoraastetta ja päälle suolalla ja pippurilla maustetun munamaidon tai makeaan piirakkaan hedelmälohkoja ja sokerilla maustetun munamaidon. Kuumassa uunissa noin 30 minuuttia ja piirakka on valmis! ”
Katso myös: 4 x pellillinen suolaista piirakkaa
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Quiche Lorraine
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ranskalainen piirakkapohja