Sienijuustokakku
Matalaksi rakennettu voileipäkakku on helppo leikata. Tämän voileipäkakun täytteissa maistuvat herkku- ja siitakesienet, tuorejuusto ja savuhärkä. Hehkeää kakkua koristavat herneenversot ja parsat.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Sieni-juustokakku
- 500 g rukiisia vuokaleipäviipaleita
- 1 kpl paahtoleipä
Voileipäkakun kostutus:
- 1 dl kanalientä
- tai kasvislientä
Voileipäkakun täyte:
- 200 g herkkusieniä
- tai siitakesieniä
- kevätsipulia
- suolaa
- valkopippuria
- 200 g kantarellituorejuustoa
- 120 g savukinkkua
- tai muuta lihaleikkelettä
Voileipäkakun koristelu:
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- kevytkermaa
- 120 g savupalvihärkää
- tai muuta leikkelettä
- keitettyä parsaa
- retiisikuutioita
- kirsikkatomaatteja
- ruohosipulisilppua
- herneenversoja
- tai yrttejä
Valmistusohje
Silppua sienet ja kevätsipulinvarret. Ruskista sienet ja sipuli kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Leikkaa leipäviipaleista kuoret. Asettele ruisleipäpaloja leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Kostuta viipaleet kevyesti.
Silppua kinkku ja sekoita täyteainekset. Levitä seosta leipäviipaleille. Aseta päälle kerros paahtoleipäviipaleita. Levitä sieni-juustoseosta päälle ja peitä pinta kostutetuilla ruisviipaleilla. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Lisää juuston joukkoon sen verran kevytkermaa, että kuorrutus on levitettävää. Korista kasviksilla ja leikkeleillä.
Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sienijuustokakku