Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillitorttu

Sillitorttu on juhlava ja maultaan erinomainen tarjottava. Tee sillitorttu ajoissa, sillä se vaatii 4 tuntia hyytyäkseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Sillitorttu

  • 1 pkt tummia real-ruisleipäviipaleita
  • maitoa kostuttamiseen
  • voita voitelemiseen

päälle:

  • 200 g matjessillifileitä
  • ½ kpl sipulia
  • 200 g raejuustoa
  • 1 dl etikkapikkelsiä hienonnettuna
  • 1 dl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • pippuria
  • 5 liivatelehteä
  • ½ dl sitruunamehua
  • (koristeeksi mätiä)

Valmistusohje

Sillitorttu valmistuu näin:

Sillitorttu hyytyy noin neljässä tunnissa.

  1. Leikkaa ruisleipäviipaleista kovat reunat pois. Levitä viipaleet vieri viereen vadille. Kostuta maidolla ja voitele voilla. Paina irtopohjaisen kakkuvuoan rengas leipälevylle, näin saat tortulle pyöreän pohjan. Laita pohja renkaineen kylmään, jotta voi kovettuu.
  2. Hienonna sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli, tilli, ruohosipuli ja pikkelsi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon raejuusto, ranskankerma ja vaahdoksi vatkattu kerma. Mausta pippurilla. Tarkista suolaisuus.
  3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet sitruunamehuun. Lisää vähän jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana seokseen nopeasti sekoittaen ja kaada täyte leipäviipaleilla vuorattuun vuokaan.
  4. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia.
  5. Irrota rengas varoen veitsellä tortusta. Koristele sillitorttu haluamallasi tavalla, esimerkiksi kananmunalla ja ruoho-  ja punasipulilla tai mädillä ja tillillä. Kasta lusikka kylmään veteen, ota lusikallinen mätiä ja valuta se tortun koristeeksi.

Katso myös: Pikainen sillijäädyke

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silliä vappupöytään – katso herkulliset reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.