Reseptit

Sipulipiiras

Ainekset

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä
  • suolaa

täyte:

  • 400 g sipulia
  • öljyä, persiljaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • juustoraastetta

Valmistusohje

Sipulipiiras

Sipulipiiras on maukas suolainen piirakka, joka maistuu iltapalaksi tai teepöydässä.

1. Hakkaa rasva ja jauhot leikkuulaudalla veitsellä murumaiseksi. Tee keskelle kuoppa, lisää kylmä vesi ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset nopeasti sormenpäillä taikinaksi. Anna taikinan olla viileässä tunnin ajan.

2. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla.

3. Painele taikina pyöreään piirasvuokaan. Levitä sipulit päälle. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon juustoraastetta. Kaada seos sipulien päälle.

4. Paista sipulipiirasta 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sipulipiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.