Sipulipiiras
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
- suolaa
täyte:
- 400 g sipulia
- öljyä, persiljaa
- suolaa, mustapippuria
- 2 kananmunaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
Sipulipiiras on maukas suolainen piirakka, joka maistuu iltapalaksi tai teepöydässä.
1. Hakkaa rasva ja jauhot leikkuulaudalla veitsellä murumaiseksi. Tee keskelle kuoppa, lisää kylmä vesi ja ripaus suolaa. Sekoita ainekset nopeasti sormenpäillä taikinaksi. Anna taikinan olla viileässä tunnin ajan.
2. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy ja kuullota sipulit kullankeltaisiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla.
3. Painele taikina pyöreään piirasvuokaan. Levitä sipulit päälle. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon juustoraastetta. Kaada seos sipulien päälle.
4. Paista sipulipiirasta 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sipulipiiras