Sirpan kinuskikakku
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
pohja:
- 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 1 dl maizenajauhoja
- 1.5 dl vähäproteiinista jauhoseosta
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1.5 dl sokeria
- 100 g laktoositonta margariinia
- 3 kananmunaa
täyte:
- 1.5 dl Hyla-kermaa
- puolen sitruunan raastettu kuori
- aprikoosihilloa
kinuskikuorrutus:
- 2 dl Hyla-kermaa
- 2 dl sokeria
- 50 g laktoositonta margariinia
- suklaaströsseleitä
Valmistusohje
- Paahda auringonkukansiemenet vaaleanruskeiksi ja jauha hienoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot.
- Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja sirottele kakkuvuokaan kookoshiutaleita tai jauhettua mantelia. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175-180 asteessa noin 30-40 minuuttia.
- Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta esimerkiksi kahvilla tai mehulla. Levitä väliin aprikoosihilloa ja sitruunankuoriraasteella maustettua kermavaahtoa. Kakku on mureaa, joten kokoa se suoraan tarjoiluvadille.
- Keitä kuorrutusta varten kerma ja sokeri lanka-asteelle. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon margariini. Kuorruta kakku välittömästi. Koristele suklaaströsseleillä.
- Kakku voi hyvin maustua pari vuorokautta ennen tarjoamista jääkaapissa, jolloin sen maku vain paranee ja mehevöityy.
- ”Ystäväpiiriini kuuluu keliakiasta ja laktoosi-intoleranssista kärsiviä, joten olen suunnitellut kaikille sopivan täytekakun. Lapsetkin pitävät kinuskikuorrutuksesta, sillä sehän on maultaan kuin hyvä karamelli.”
- Ohje: Elvi Blumen, Kotka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sirpan kinuskikakku