Reseptit

Sirpan kinuskikakku

Ainekset

pohja:

  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl maizenajauhoja
  • 1.5 dl vähäproteiinista jauhoseosta
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1.5 dl sokeria
  • 100 g laktoositonta margariinia
  • 3 kananmunaa

täyte:

  • 1.5 dl Hyla-kermaa
  • puolen sitruunan raastettu kuori
  • aprikoosihilloa

kinuskikuorrutus:

  • 2 dl Hyla-kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g laktoositonta margariinia
  • suklaaströsseleitä

Valmistusohje

Sirpan kinuskikakku
  1. Paahda auringonkukansiemenet vaaleanruskeiksi ja jauha hienoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot.
  2. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja sirottele kakkuvuokaan kookoshiutaleita tai jauhettua mantelia. Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175-180 asteessa noin 30-40 minuuttia.
  3. Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta esimerkiksi kahvilla tai mehulla. Levitä väliin aprikoosihilloa ja sitruunankuoriraasteella maustettua kermavaahtoa. Kakku on mureaa, joten kokoa se suoraan tarjoiluvadille.
  4. Keitä kuorrutusta varten kerma ja sokeri lanka-asteelle. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon margariini. Kuorruta kakku välittömästi. Koristele suklaaströsseleillä.
  5. Kakku voi hyvin maustua pari vuorokautta ennen tarjoamista jääkaapissa, jolloin sen maku vain paranee ja mehevöityy.
  • ”Ystäväpiiriini kuuluu keliakiasta ja laktoosi-intoleranssista kärsiviä, joten olen suunnitellut kaikille sopivan täytekakun. Lapsetkin pitävät kinuskikuorrutuksesta, sillä sehän on maultaan kuin hyvä karamelli.”
  • Ohje: Elvi Blumen, Kotka

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sirpan kinuskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.