Tuliset lampaankyljykset
Tuliset lampaankyljykset voi kypsentää niin pannulla kuin grillissäkin. Chili ja lime tuovat täydellisen maun näille kyljyksille.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Tuliset lampaankyljykset
- 4 lampaankyljystä
marinadi:
- 1 ½ dl punaviiniä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 chili
- 1 rkl inkivääriä
- 1-2 tl paprikaa
- 1 tl kuminaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- 1-2 rkl limetin mehua
Valmistusohje
Tuliset lampaankyljykset valmistetaan helposti näin:
- Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Poista chilistä kanta, siemenet ja sisäkalvot ja leikkaa se hienoksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita lampaankyljykset pakastepussiin ja kaada seos päälle. Anna kyljysten maustua kylmässä 3-4 tuntia.
- Ota kyljykset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nuiji niitä kevyesti voipaperin läpi.
- Kuumenna pannussa öljyä ja paista kyljys tai kaksi kerrallaan 2-4 minuuttia molemmin puolin. Voit myös grillata lampaankyljykset. Laita kypsennetyt kyljykset vuokaan folion alle ja pidä kuumina.
Vinkki: Tarjoa tuliset lampaankyljykset paahdettujen perunoiden tai keitetyn riisin ja meksikolaisen salsakastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin grillataan lampaankyljykset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuliset lampaankyljykset