Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tuliset lampaankyljykset

Tuliset lampaankyljykset voi kypsentää niin pannulla kuin grillissäkin. Chili ja lime tuovat täydellisen maun näille kyljyksille.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Tuliset lampaankyljykset

  • 4 lampaankyljystä

marinadi:

  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 chili
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1-2 tl paprikaa
  • 1 tl kuminaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1-2 rkl limetin mehua

Valmistusohje

Tuliset lampaankyljykset valmistetaan helposti näin:

Tuliset lampaankyljykset
  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Poista chilistä kanta, siemenet ja sisäkalvot ja leikkaa se hienoksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita lampaankyljykset pakastepussiin ja kaada seos päälle. Anna kyljysten maustua kylmässä 3-4 tuntia.
  2. Ota kyljykset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nuiji niitä kevyesti voipaperin läpi.
  3. Kuumenna pannussa öljyä ja paista kyljys tai kaksi kerrallaan 2-4 minuuttia molemmin puolin. Voit myös grillata lampaankyljykset. Laita kypsennetyt kyljykset vuokaan folion alle ja pidä kuumina.

Vinkki: Tarjoa tuliset lampaankyljykset paahdettujen perunoiden tai keitetyn riisin ja meksikolaisen salsakastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin grillataan lampaankyljykset

Tuliset lampaankyljykset

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuliset lampaankyljykset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.