Reseptit

Valkea marenkiunelma

Ainekset

  • 4 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 ½ rkl perunajauhoja

täyte:

  • 2-4 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 1-2 tölkkiä maitorahkaa
  • ½ - 1 dl sokeria
  • 4-5 dl marjoja

Valmistusohje

Valkea marenkiunelma
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hienoa sokeria vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. Sekoita tomusokeri ja perunajauhot keskenään, seulo joukkoon ja sekoita vaahto tasaiseksi.
  2. Piirrä kahdelle leivinpaperille neljä halkaisijaltaan noin 18 cm:n kokoisia pyörylää. Käännä paperit, ettei kynän jälki tartu marenkiin. Pursota marenkiseoksesta piirroksen päälle kevyt ristikko, toisen piirroksen päälle tortun pohja ja lopusta 1-2 samankokoista rengasta.
  3. Nosta pellit 50-asteiseen uuniin. Jätä uuninluukku hieman raolleen, niin ilma pääsee kiertämään ja kuivuvien marenkien kosteus haihtumaan. Anna marenkien kypsyä ja kuivua yön yli uunissa.
  4. Anna marenkien jäähtyä. Irrota marenkilevyt ja -renkaat leivinpaperista. Nosta pohja kakkuvadille. Levyn alle voit pursottaa hiukan kermavaahtoa, niin pohja ei lähde liikkeelle. Pursota reunoille sen verran kermavaahtoa, että saat renkaan kiinnitettyä pohjaan. Jos renkaita on kaksi nosta toinen päälle ja kiinnitä se alla olevaan kermavaahtopursotuksella.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja maun mukaan sokeria ja osa marjoista. Täytä marenkirenkaiden sisäosa seoksella. Nosta marenkiristikko päälle. Ripottele koristeeksi muutama salaattikukka tai koivunlehti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkea marenkiunelma

Sinun täytyy kommentoidaksesi.