Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku
Kahvinmakuinen valkosuklaakakku on aikuisten suosikki. Tämä herkullinen kakku tehdään keksipohjaan. Täytteessä maistuu valkosuklaan lisäksi vanilja ja kahvi. Jos kahvin maku ei miellytä, sen voi korvata marjasoseella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Kahvinmakuinen valkosuklaakakku:
- 200 g suklaamurukeksejä
- 0.5 dl sulatettua voita
- tai sulatettua margariinia
- täyte:
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl vahvaa kahvia
- 6 kpl liivatelehtiä
- 0.5 dl kerma- tai kahvilikööriä
- tai 2 tl tai vaniljasokeria
- 4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- tai tai kermaa
koristeeksi:
- kahvipapumakeisia
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
- Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittajassa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
- Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
- Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja korista esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja ananaskirsikoilla tai marjoilla.
Katso myös: 10 parasta juustokakku – näillä kakuilla hurmaat varmasti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku