Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Kahvinmakuinen valkosuklaakakku on aikuisten suosikki. Tämä herkullinen kakku tehdään keksipohjaan. Täytteessä maistuu valkosuklaan lisäksi vanilja ja kahvi. Jos kahvin maku ei miellytä, sen voi korvata marjasoseella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kahvinmakuinen valkosuklaakakku:

  • 200 g suklaamurukeksejä
  • 0.5 dl sulatettua voita
  • tai sulatettua margariinia
  • täyte:
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 6 kpl liivatelehtiä
  • 0.5 dl kerma- tai kahvilikööriä
  • tai 2 tl tai vaniljasokeria
  • 4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • tai tai kermaa

koristeeksi:

  • kahvipapumakeisia
  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

 

  1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittajassa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
  3. Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  4. Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja korista esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja ananaskirsikoilla tai marjoilla.
Valkosuklaaunelma - kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Katso myös: 10 parasta juustokakku – näillä kakuilla hurmaat varmasti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaaunelma – kahvinmakuinen valkosuklaakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.