Reseptit

Vaniljainen omenasose

Ainekset

  • 1.5 kg omenoita (kirpeitä)
  • 4-5 dl vettä
  • 5 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • (½ tl askorbiinihappoa)
  • (1 ½ tl Atamon-jauhetta)

Valmistusohje

Vaniljainen omenasose
  1. Pane halkaistu vaniljatanko veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä viitisen minuuttia. Poista tanko ja kaavi sen siemenet kattilaan.
  2. Lohko pestyt omenat kuorineen kattilaan niin, että siemenkota jää jäljelle. Keitä 5-10 minuuttia,kunnes omenat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Sekoita askorbiinihappo vesitilkkaan ja lisää soseeseen.
  3. Tölkitä kuumana tai jäähdytä ja pakasta rasioissa. Alhaisen sokeripitoisuutensa vuoksi sose ei säilyjääkaapissa kuten hillo. Jos haluat parantaa säilyvyyttä, lisää kuumaan soseeseen Atamon-jauhetta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljainen omenasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.