Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vivanin kaurapikkuleivät

Ainekset

Kaurapikkuleivät

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl rusinoita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 dl kaurahiutaleita

Valmistusohje

Kaurapikkuleivät leivotaan helposti näin

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää rusinat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet ja sekoita taikinaan.
  2. Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille. Litistä pallot ja jätä leviämisvaraa.
  3. Paista kaurapikkuleivät 175 asteessa 10-15 minuuttia.
  • Ohje Vivan Engbom, Amos Andersonin Söderlångvikin museo, Kemiö

Lue myös: Kauralastut

Lue myös Anna.fi: Kaurakeksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vivanin kaurapikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.