Vivanin kaurapikkuleivät
- Kasvis
Ainekset
Kaurapikkuleivät
- 150 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl rusinoita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 3 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje
Kaurapikkuleivät leivotaan helposti näin
- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää rusinat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet ja sekoita taikinaan.
- Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille. Litistä pallot ja jätä leviämisvaraa.
- Paista kaurapikkuleivät 175 asteessa 10-15 minuuttia.
- Ohje Vivan Engbom, Amos Andersonin Söderlångvikin museo, Kemiö
Lue myös: Kauralastut
Lue myös Anna.fi: Kaurakeksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vivanin kaurapikkuleivät