Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ceviche

Ceviche on raikas eteläamerikkalainen kalaruokaklassikko. Kala "kypsennetään" limen mehulla ja maustetaan chilillä.

Ainekset

  • 400 g valkoista tai punaista kalaa (siikaa, nieriää ja kirjolohta)
  • 1 dl limemehua
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku korianteria
  • ½ punainen chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun:

  • maissilastuja

Valmistusohje

 

Leikkaa kala sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon 1/2 dl limettimehua ja anna kalojen marinoitua jääkaapissa noin neljä tuntia.

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvisten joukkoon loput limettimehusta, öljy ja suola.

Valuta kalasta ylimääräinen neste. Lisää kalapalat kasvisten joukkoon.  Anna maustua vielä vartin verran.

Tarjoa cheviche maissilastujen ja guacamolen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ceviche

Sinun täytyy kommentoidaksesi.