Tuohirannan muurinpohjaletut
Tuohirannan muurinpohjaletut ovat taattu hitti kesän mökkireissuilla tai kotipihalla. Valitse täytteeksi makeita marjoja ja jäätelöä tai suolaista vorschmackia.
- Kasvis
Ainekset
- 1 l maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl ohrajauhoja
- 2 tl suolaa
- 2,5 rkl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
Valmistusohje
Vatkaa maito, munat ja vehnä- ja ohrajauhot tasaiseksi lettutaikinaksi. Lisää joukkoon rasvaa ja ripaus suolaa ja sokeria. Lettutaikina on löysää.
Voit kaataa taikinan vaikkapa tyhjään mehupulloon ja antaa sen turvota seuraavaan päivään. Näin saat pitsimäisen ohuita muurinpohjalettuja. Jos paistat lettuja jo samana päivänä, lisää jauhoja runsaammin.
Lettutaikina säilyy viileässä, suljetussa pullossa noin kolme vuorokautta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tuohirannan muurinpohjaletut