Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Valkosipulipavut

Valkosipulipavut ovat herkullinen lisuke, joka sopii hyvin vaikkapa grillatun lihan kaveriksi. Pavut marinoidaan dijonsinapilla ja yrteillä maustetussa kastikkeessa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 400 g vihreitä pakastettuja papuja
  • 1 punasipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl vaalea balsami- tai omenaviinietikkaa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl tuoretta timjamia silputtuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl (karkeaa) dijoninsinappia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistusohje

 

Marinoi pavut vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua tai jo edellisenä päivänä.

Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa puolikuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Mittaa kaikki ainekset kannelliseen astiana, jonne myös pavut mahtuvat. Ravista kastikeainekset sekaisin.

Lisää mukaan jäiset pavut ja kääntele purkkia, jotta kastike pääsee papujen ympärille. Anna papujen sulaa ja maustua jääkaapissa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosipulipavut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.