Kuorrutetut lohimedaljongit
Kuorrutetut lohimedaljongit syntyvät helposti, mutta hurmaavat vieraasi varmasti. Piparjuurituorejuustolla kuorrutettu lohi saa ylellisen silauksen ilmakuivatusta kinkusta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 4 lohimedaljonkia
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ½ sitruunan mehu
Kuorrutus:
- 125 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
- 2 rkl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Lisäksi:
- 100 g ilmakuivattua savukinkkua
Valmistusohje
Mausta kala suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Sekoita keskenään kuorrutuksen ainekset ja jaa seos kalapalojen päälle.
Kypsennä medaljonkeja 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Paista ilmakuivattu kinkku pannulla rapeaksi ilman rasvaa. Voit tehdä sen myös mikroaaltouunissa kahden talousperiarkin välissä, se vie aikaa noin minuutin täydellä teholla.
Korisele kala rapeilla kinkkusuikaleilla ja tuoreella timjamilla. Tarjoa höyrytettyjen kasvisten, keitettyjen uusien perunoiden ja/tai vihersalaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kuorrutetut lohimedaljongit