Lohicarpaccio
Lohicarpaccio on hienostunut alkupala, joka on nimestään huolimatta varsin yksinkertainen valmistaa. Tarjoile valmis lohicarpaccio vihreän salaatin ja mansikoiden kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
- 200 g lohta
- 1 tl sormisuolaa
- 2 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 50 g parmesaanijuustoa
Lisäksi:
- salaattisekoitusta
- basilikaa
- neitsytoliiviöljyä
- valkoista balsamicoa
- sormisuolaa
- mustapippuria
- muutama mansikka
Valmistusohje
Leikkaa lohi paperinohuiksi viipaleiksi. (Leikkaaminen on helppoa, jos kala on puolijäinen. )
Sekoita öljy, sitruunamehu ja suola. Sivele seosta neljän annoslautasen pinnalle. Asettele lohiviipaleet kauniisti lautaselle ja sivele kalan pinta lopulla kastikkeella.
Sekoita salaattisekoituksen ja basilikanlehtien joukkoon hieman oliiviöljyä, balsamicoa, sormisuolaa ja pippuria. Pyöräytä salaatti sekaisin ja nostele sitä kalan päälle. Viimeistele annos parmesaanilastuilla ja muutamalla viipaloidulla mansikalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohicarpaccio