Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohicarpaccio

Lohicarpaccio on hienostunut alkupala, joka on nimestään huolimatta varsin yksinkertainen valmistaa. Tarjoile valmis lohicarpaccio vihreän salaatin ja mansikoiden kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 200 g lohta
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 50 g parmesaanijuustoa

Lisäksi:

  • salaattisekoitusta
  • basilikaa
  • neitsytoliiviöljyä
  • valkoista balsamicoa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • muutama mansikka

Valmistusohje

 

Leikkaa lohi paperinohuiksi viipaleiksi. (Leikkaaminen on helppoa, jos kala on puolijäinen. )

Sekoita öljy, sitruunamehu ja suola. Sivele seosta neljän annoslautasen pinnalle. Asettele lohiviipaleet kauniisti lautaselle ja sivele kalan pinta lopulla kastikkeella.

Sekoita salaattisekoituksen ja basilikanlehtien joukkoon hieman oliiviöljyä, balsamicoa, sormisuolaa ja pippuria. Pyöräytä salaatti sekaisin ja nostele sitä kalan päälle. Viimeistele annos parmesaanilastuilla ja muutamalla viipaloidulla mansikalla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohicarpaccio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.