Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vesimeloni-kermahyytelö

Vesimeloni-kermahyytelö on raikkaan kesäinen jälkiruoka. Se saa lisämakua Triple Sec -likööristä ja koristellaan tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Ainekset

  • n. 1 kg vesimelonia
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria
  • 6 liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Triple Sec -likööriä

Koristeeksi:

  • melonipalloja
  • tuoretta sitruunamelissaa tai minttua

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi noin 1/3 osa melonista. Vaahdota kerma.

Lisää kermavaahtoon sokerit ja melonikuutiot. Mausta seos liköörillä.

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää neste kermavaahtoon ja sekoita.

Kaada seos sileäreunaiseen rengasvuokaan ja pane jääkaappiin hyytymään 5-6 tunniksi.

Kumoa hyytelö tarjolle. Upota vuoka hetkeksi kuumaan veteen irrottamisen helpottamiseksi.

Kairaa lopusta melonista palloja hyytelön keskustan täytteeksi. Koristele hyytelö tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vesimeloni-kermahyytelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.