Karitsan potka ja mokkakastike
Karitsan potka saa syksyisen vivahteen, kun sen seurana ovat mokkakastike ja herkulliset juurekset.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Karitsan potka
- 400 g karitsan potkaa
- 25 g voita
- 1 iso porkkana
- 100 g lanttua
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 4 dl punaviiniä
- 4 dl vahvaa lihalientä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 2 rosmariinin- ja timjaminoksaa
Mokkakastike
- 3 dl keitinlientä
- 2-3 rkl tummaa siirappia
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
- 25 g voita
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Karitsan potka ja mokkakastike valmistuvat helposti näin:
Karitsan potka muhii hitaasti uunissa herkuksi, joka tarjotaan mokkakastikkeen kanssa.
1. Puhdista karitsan potkista ylimääräiset kalvot ja rasva. Huuhtele juoksevan kylmän veden alla ja kuivaa potkat. Kuumenna voi pannulla ja ruskista potkat siinä joka puolelta. Kuori ja leikkaa juurekset reiluiksi paloiksi. Nosta potkat pataan. Kääntele kuumalla pannulla myös juurekset.
2. Nosta juurekset potkien kanssa pataan ja kaada joukkoon punaviini ja lihaliemi pannulle. Anna seoksen kiehahtaa ja valuta pataan. Lisää lihalientä tarvittaessa niin, että liha ja juurekset peittyvät. Nosta pataan mausteet ja yrtit.
3. Anna potkien hautua uunissa 150 asteessa noin kolme tuntia tai, kunnes liha on mureaa ja alkaa irrota luista. Nosta kypsät potkat valumaan ja siivilöi liemi. Keitä lientä siirapin kanssa kasaan 5 minuuttia. Sekoita joukkoon espressojauhe. Sekoita vielä voi ja jauhot keskenään, ja suurusta seoksella liemi kastikkeeksi. Tarjoa karitsan potka mokkakastikkeen ja parmesaanipolennan tai hyvän perunapyreen kanssa.
Kokeile myös muita mokkareseptejä:
Espresso rub-possua Espresso-broileriburritot Ruoka.fi: Kokonainen lampaanpaisti ja kahvikastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsan potka ja mokkakastike