Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Affogato espresso-kinuskikastikkeella

Affogato espresso-kinuskikastikkeella on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka! Espressolla maustettu jäätelö kruunataan herkullisella kastikkeella.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jäätelö:

  • ½ l vaniljajäätelöä
  • 1 dl manteli- tai pähkinälikööriä
  • 6 annosta tuoretta espressoa

ESPRESSO-KINUSKIKASTIKE

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)

LISÄKSI

  • mantelikeksiä

Valmistusohje

1. Pyöritä vaniljajäätelöstä pallot valmiiksi pakkaseen.

2. Valmista espresso-kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä korkealaitaisessa kattilassa 10-15 minuuttia tai, kunnes kinuskipisara kylmään veteen pudotessaan muotoutuu palloksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeen espressojauhe.

3. Jaa likööri tarjoilulaseihin ja nosta joukkoon vaniljapallot.

4. Kaada päälle kuuma espresso. Viimeistele annokset murennetuilla mantelikekseillä ja kinuskikastikkeella.

affogato espresso-kinuksikastikkeella
Affogato on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka. Kuva: Sampo Korhonen

Kokeile myös muita mokkareseptejä: Mokkapiparit Mokkasuklaasuukot Mureat mokkaleivät Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Affogato espresso-kinuskikastikkeella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.