Affogato espresso-kinuskikastikkeella
Affogato espresso-kinuskikastikkeella on todellinen kahvinystävän suosikkijälkiruoka! Espressolla maustettu jäätelö kruunataan herkullisella kastikkeella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Jäätelö:
- ½ l vaniljajäätelöä
- 1 dl manteli- tai pähkinälikööriä
- 6 annosta tuoretta espressoa
ESPRESSO-KINUSKIKASTIKE
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
LISÄKSI
- mantelikeksiä
Valmistusohje
1. Pyöritä vaniljajäätelöstä pallot valmiiksi pakkaseen.
2. Valmista espresso-kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, ja kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä korkealaitaisessa kattilassa 10-15 minuuttia tai, kunnes kinuskipisara kylmään veteen pudotessaan muotoutuu palloksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeen espressojauhe.
3. Jaa likööri tarjoilulaseihin ja nosta joukkoon vaniljapallot.
4. Kaada päälle kuuma espresso. Viimeistele annokset murennetuilla mantelikekseillä ja kinuskikastikkeella.
Kokeile myös muita mokkareseptejä: Mokkapiparit Mokkasuklaasuukot Mureat mokkaleivät Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Affogato espresso-kinuskikastikkeella