Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunanfilee

Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunafilee on juhlapöydän kiistaton kuningas, mikäli etsii kinkulle korviketta. Kalkkuna maistuu erinomaiselta pariisinperunoiden tai uunijuuresten kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 1 ½ -2 kg kalkkunan maustamaton rintafilee
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

  • 1 dl paahdettua, kevyesti suolattua pähkinäsekoitusta (esim. macademia, manteli, cashew, maapähkinä)
  • 1 dl kuivattuja, pehmeitä karpaloita
  • 3 isoa viipaletta valkoista vuokaleipää (mielellään 2-3 päivää vanhaa)
  • 100 g voita
  • 1 ruukku silputtua lehtipersiljaa
  • 1 ruukku silputtua korianteria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 50 g ilmakuivattua savukinkkua

Valmistusohje

 

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria.

Tee kuorrutus. Leikkaa leivästä kuoret pois. Pane tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen murennettu leipä, pehmeä voi, persilja, korianteri, appelsiinin raastettu kuori ja mehu ja pähkinät. Jätä osa karpaloista kokonaisiksi. Sekoita hyvin.

Levitä seos ohueksi tasaiseksi kerrokseksi kalkkunafileelle. Kääri filee kinkkuviipaleilla, jotka pitävät kalkkunan mehevänä paistamisen aikana.

Paista kalkkunan fileetä 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes sisälämpötila on  68-72 astetta.

Kääri kalkkunafilee alumiinifolioon ja anna vetäytyä vartin verran ennen leikkaamista tarjolle.

Tarjoa rosmariinilla maustettujen, paistettujen pariisinperunoiden ja keitetyn ruusukaalin kanssa. Myös uunissa paahdetut juureskuutiot maistuvat kalkkunafileen seurana.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrtti-karpalokuorrutettu kalkkunanfilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.