Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa
Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa ovat täydellistä syys- tai talvipäivän ruokaa: lohduttavaa ja lämmittävää. Tarjoile vaikkapa couscousin kera.
Ainekset
Karitsapullat
- 400 g luomu karitsanjauhelihaa (Tamminen)
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ¾ dl korppujauhoja
- 1 tl Maroccan Ras el Hanout -mausteseosta (Santa Maria)
- 1-1½ tl suolaa
- ¾ dl korintteja tai rusinoita
- 1½ dl turkkilaista jogurttia
- 1 muna
Tomaattikastike
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- (1 dl kasvislientä)
- 1 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl silputtua minttua
Lisäksi
- keitettyä riisiä, kuskusia tai pastaa
Valmistusohje
Tee ensin lihapullat paistovalmiiksi. Silppua valkosipulinkynnet. Mittaa korppujauho, korintit, mausteet ja jogurtti kulhoon. Sekoita ja anna turvota hetken aikaa. Lisää muna ja jauheliha ja sekoita mureketaikinaksi. Muotoile massasta lihapullia.
Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskan sekaan kaneli, suola, hunaja ja raastettu sitruunankuori ja minttu.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karitsapullat kanelisessa tomaattikastikkeessa