Viikunasinappi
Viikunasinappi kauniissa purkissa on maistuva jouluyllätys.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Viikunasinappi:
- 6 kuivattua, pehmeää viikunaa
- ½ dl sokeria
- 2 rkl vettä
- 1 dl sinappijauhetta
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl sokeria
- 1 ½ rkl rypsiöljyä
- 1 tl perunajauhoja
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2 rkl konjakkia
- 1 ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Poista viikunoista kovat kannat ja saksi pieniksi paloiksi pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesitilkka. Keitä pari minuuttia samalla sekoitellen. Anna hillon jäähtyä.
2. Sekoita toisessa kattilassa sinappijauhe, kerma, kananmuna, sokeri, öljy ja perunajauho tasaiseksi. Kiehauta ainekset, mutta älä keitä.
3. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää joukkoon etikka, konjakki ja viikunahillo. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä kunnolla. Anna sinapin maustua ennen tarjoilua jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään. Valmista sinappia syntyy 1 1/2 dl.
Lisää reseptejä:
Puolukkasilli Karpaloviinietikka Portterilimppu Maalaispatee Ruoka.fi: Lempeä ja hedelmäinen joulusinappi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikunasinappi