Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Punajuurichutney

Punajuurichutney voi ilahduttaa ystävää perinteisen joulusuklaarasian sijasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Punajuurichutney

  • 1 kg punajuuria
  • 2 kpl omenaa
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 kpl appelsiinia
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 5 dl sokeria
  • 3 ½ dl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Punajuurichutney tehdään näin:

1. Kuori punajuuret ja raasta hienoksi. Kuori ja halkaise omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna punasipulit. Raasta appelsiineista kuoret ja purista mehut.

2. Nosta kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Keitä hiljalleen tunnin verran välillä sekoittaen. Tarkista maku. Purkita punajuurichutney kuumiin, puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jäähtyneet purkit jääkaapissa. Reseptillä teet noin 1l valmista chutneyta. Tarjoa punajuurichutney esimerkiksi joulukinkun tai paahtopaistin kanssa.

Lisää reseptejä:

Viikunasinappi Portterilimppu Puolukkasilli Karpaloviinietikka Ruoka.fi: Paahtopaisti chutney-leivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Punajuurichutney

Sinun täytyy kommentoidaksesi.