Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Limelohitartar

Limelohitartar on näyttävä ja maistuva alkupala joulupöytään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 5 dl vettä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
  • 2 limetin kuori ja mehu

MÄTITAHNA

  • 200 g muikunmätiä
  • 1 dl smetanaa
  • tilliä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita vesi, suola, sokeri, pippuri sekä limetin raastettu kuori ja mehu laakeaan vuokaan. Nosta kalafilee liemeen nahkapuoli ylöspäin. Peitä astia kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään.

2. Valuta kala liemestä, leikkaa paloiksi ja pyöräytä karkeaksi massaksi monitoimikoneessa. Tarjoa sellaisenaan kulhosta tai painele kalatahna pyöreisiin muotteihin vadille.

3. Sekoita mäti ja smetana. Muovaa mätiseoksesta kahdella lusikalla kokkareita ja aseta koristeeksi lohi-tartarkakkusten päälle. Korista tillillä.

Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:

Puolukkagraavattu siika Marinoidut katkaravut Lanttu-bataattilaatikko Jouluinen Waldorf-salaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Limelohitartar

Sinun täytyy kommentoidaksesi.