Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkagraavattu siika

Puolukkagraavattu siika on perinteinen jouluruoka tyylikkäällä twistillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Puolukkagraavattu siika:

  • 500 g siikafileetä
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 tl sokeria
  • rouhittua valkopippuria myllystä
  • 2 dl puolukkasurvosta

Koristeeksi:

  • ruohosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita suola, sokeri ja pippuri. Mausta kalafileet seoksella. Peitä kalafileet puolukkasurvoksella. Aseta fileet lihapuoli vastakkain. Jos käytössä on yksi iso filee, puolita se ja aseta palat vastakkain. Kääri kala kelmuun tai leivinpaperiin ja anna sen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

2. Ota kala kylmästä, rapsuta puolukkasurvos pinnalta ja leikkaa fileet ohuen ohuiksi viipaleiksi. Korista ruohosipulisilpulla. Tarjoa esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa.

Valmistusaika 5 minuuttia, suolautumisaika 10h

Kokeile myös muita jouluisia herkkuja:

Joulu alkupalat

Limelohitartar Marinoidut katkaravut Video: Joulun paras graavilohi – näin sen teet Anna.fi: Graavikuhaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkagraavattu siika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.