Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karpaloinen Waldorf-salaatti

Waldorf-salaatti saa väriä granaattiomenan siemenistä tai kuivatuista karpaloista.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

  • 1 kerä amerikansalaattia punasikurisalaattia
  • rucolaa
  • 2 lehtisellerin vartta tai kiehautettuja juurisellerisuikaleita
  • 1 hapahko omena
  • 1 dl vettä
  • puolen sitruunan mehu
  • terttu viinirypäleitä
  • 1 granaattiomena
  • kuivattuja karpaloita
  • kourallinen saksan pähkinöitä

KASTIKE

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • tilkka sitruunamehua
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatit. Suikaloi sellerin varret. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa hedelmät ohuiksi suikaleiksi. Sivele omenaviipaleille sitruunavettä. Halkaise granaattiomena ja raaputa tai purista siemenet siivilään. Ota mehu talteen. Huuhdo ja kuivaa rypäleet.

2. Sekoita kastikeainekset ja kaada se salaatinlehtien joukkoon.

3. Lisää muut ainekset ja tarjoa alkusalaattina tai lisäkkeenä.

Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:

 

Lanttu-bataattilaatikko Puolukkagraavattu siika Ruoka.fi: Lämmin punajuuri-juustosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karpaloinen Waldorf-salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.