Dosa-letut
Dosa-lettu tulee Intiasta. Tässä niille näppärä pikaohje.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 dl kikhernejauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ tl soodaa
- 2½ dl sinapinsiemeniä
- ½–1 tl suolaa
- 4 dl vettä
- öljyä paistamiseen
Lisäksi
- perunacurry
- tuoretta korianteria
- mangochutneyta
- maustamatonta jogurttia
Valmistusohje
1. Yhdistä kulhossa kikhernejauhot, vehnäjauhot, sooda, sinapinsiemenet ja suola. Lisää vesi ja sekoita tasainen taikina.
2. Kuumenna öljy pannulla, ja pyyhi ylimääräinen öljy pois talouspaperilla. Levitä taikina ohuelti koko pannun leveydeltä. Paista vain toiselta puolelta miedolla lämmöllä rapeaksi, ja niin että toinen puoli on hyytynyt.
3. Levitä letulle perunacurrya, tuoretta korianteria ja kääri rullalle. Tarjoa lisukkeena mangochutneyta ja jogurttia.
Vinkki: Eteläintialaisia dosa-lettuja tarjotaan aamiais- tai päivällisruokana.
Lisää reseptejä: Phulka-leipäset Intialaiset samosapiiraat Ruoka.fi: Naanleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dosa-letut
Onkohan ohjeessa virhe? Sinapinsiemeniä 2,5 dl? Pitäisikö olla tl tai rkl?