Tempurataikina
Tempura-taikina on helppo tehdä itse. Japanilaisen tempuran saat taikinassa kieräytetyistä ja uppopaistetuista kalapaloista, äyriäisistä tai kasvispaloista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Tempurataikina
- 2 kananmunaa
- 2 dl kylmää vettä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 4 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
- 1 rkl riisijauhoa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Tempurataikina tehdään näin:
1. Riko kaksi kananmunaa kulhoon yksitellan ja lisää vesi. Sekoita.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään jalisää ne huolellisesti sekoittaen siivilän läpi seuloen kananmuna-vesiseokseen.
Lisää reseptejä: Kala-tempura Tempura
Lue myös Anna.fi: Maki-sushi, wasabi-lohikakku, tempura – raikkaasti japanilaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tempurataikina