Kalapuikot pakasteseitistä
Rapeat kalapuikot pakasteseitistä tarjoillaan fish and chipsien tapaan uuniperunoiden ja mausteisen ketsupin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Kalapuikot:
- 400 g pakasteseitiä
- suolaa
- valkopippuria
Leivitykseen
- 2 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- valkopippuria
- 1 kananmuna
- 3 dl japanilaisia Panko-korppujauhoja tai korppujauhoja
- 1 dl seesaminsiemeniä
- suolaa ja valkopippuria
- paistamiseen rasvaa
Valmistusohje
Kalapuikot pakasteseitistä tehdään helposti näin:
1. Sulata seitiä jääkaapissa noin 10 tuntia.
2. Leikkaa kala paksuiksi viipaleiksi ja mausta.
3. Mausta vehnäjauhot lautasella, riko kanamunan rakenne toisella lautasella ja mausta korppujauhot kolmannella. Pyöritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalapuikkoihin rasvassa pannulla pintaväri.
4. Nosta kalapuikot uunivuokaan ja jatkokypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Tarjoile kalapuikot timjamiperunoiden ja inkivääriketsupin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset ja rapeat kuskuskourrutetut kalapuikot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapuikot pakasteseitistä