Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinimarmeladi

Appelsiinimarmeladi saa ihanaa raikkautta inkivääristä. Se sopii loistavasti aamiaispöytään tai tarjottavaksi juustojen kera.

Ainekset

Appelsiinimarmeladi

  • 1 kg appelsiineja
  • 1 sitruuna
  • pieni pala inkivääriä
  • ½ kg hillosokeria

Valmistusohje

1. Kuori yhdestä appelsiinista keltainen osa kuorimaveitsellä ja leikkaa ohuiksi pitkiksi suikaleiksi. Kuori loput appelsiinit ja sitruunat veitsellä kalvottomiksi ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Soseuta appelsiinien ja sitruunoiden hedelmäliha karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon inkivääri ja kuorisuikaleet. Laita sose ja hillosokeri kattilaan ja keitä 15 minuuttia.

3. Säilö hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Vinkki! Tarjoa marmeladia skonssien kanssa.

Testaa myös: Keltainen inkiväärihillo

Anna.fi: Porkkana-appelsiinimarmeladi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinimarmeladi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.