Kala-perunasoselaatikko
Kala-perunasoselaatikko on täydellinen sunnuntailounas: kuuman perunamuusin alta paljastuu kermainen kalakastike, jota höystävät katkaravut.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Kala-perunasoselaatikko
- ½ purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä kuullottamiseen
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 dl katkarapuja
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ½ kg kuhafileitä tai muuta vaalea kalaa
- ½ sitruunan mehu
- ½ dl tuoretta tilliä
Perunamuusi
- 15 jauhoista perunaa
- 2 dl maitoa
- 50 g voita
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Kala-perunasoselaatikko tehdään helposti näin:
1. Kuori ensin perunat ja leikkaa neljään tai kuuteen osaan. Keitä kattilassa täysin kypsäksi. Perunoiden kypsyessä, halkaise purjo ja pese mullat pois, suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla noin 2 minuuttia. Lisää kerma, sinappi ja sulatetut katkaravut, kiehauta nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa kuhafileistä ruodot pois ja kuutioi. Laita kuhakuutiot voidellun uunivuoan pohjalle. Purista päälle sitruunamehu ja hienonnettu tilli, sekoita hyvin. Kaada katkarapukastike päälle.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois. Soseuta perunat käsivatkaimella tai survimella. Lisää joukkoon kattilassa tai mikrossa lämmitetty maito, johon on sulatettu voi. Mausta suolalla. Lusikoi perunamuusi kalakastikkeen päälle, tasoita pinta. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa kala-perunasoselaatikko sitruuna-aiolin ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.
Lisää reseptejä: Janssonin kiusaus Kalastajan pasta Ruoka.fi: Silakkalaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kala-perunasoselaatikko
Hyvää tulee myös kun korvaa puolet perunoista lantulla ja porkkanalla ja puolet kermasta maidolla. Kiitos ohjeesta!