Nopeatekoinen sashimisalaatti sisältää sushista tuttuja raaka-aineta ja makuja. Helppo ja ruokaisa salaatti on täydellinen ruoka sinulle, joka et jaksa kääriä susheja.
Gluteeniton
Ainekset
Sashimisalaatti:
200 g
graavattua siikaa
200 g
graavattua lohta
½
kurkku
vesikrassia tai friseesalaattia
mustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä
Wasabimajoneesi
4 rkl
majoneesia
2 rkl
wasabia
Sushiriisi
1 ½ dl
sushiriisiä
2 ½ dl
vettä
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
Valmistusohje
1. Huuhdo sushiriisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Nosta valutettu riisi ja kylmä vesi kattilaan. Kuumenna ensin kiehuvaksi ja käännä levy sen jälkeen hyvin miedolle, noin 2 asentoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Älä sekoita, älä myöskään avaa kantta.
2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola huolellisesti. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla noin 15 minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Anna riisin jäähtyä huolella. Sekoita wasabimajoneesin ainekset.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo sashimisalaatti