Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo sashimisalaatti

Nopeatekoinen sashimisalaatti sisältää sushista tuttuja raaka-aineta ja makuja. Helppo ja ruokaisa salaatti on täydellinen ruoka sinulle, joka et jaksa kääriä susheja.

Ainekset

Sashimisalaatti:

  • 200 g graavattua siikaa
  • 200 g graavattua lohta
  • ½ kurkku
  • vesikrassia tai friseesalaattia
  • mustia ja/tai vaaleita seesaminsiemeniä

Wasabimajoneesi

  • 4 rkl majoneesia
  • 2 rkl wasabia

Sushiriisi

  • 1 ½ dl sushiriisiä
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo sushiriisiä kylmässä vedessä, kunnes vesi on kirkasta. Nosta valutettu riisi ja kylmä vesi kattilaan. Kuumenna ensin kiehuvaksi ja käännä levy sen jälkeen hyvin miedolle, noin 2 asentoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Älä sekoita, älä myöskään avaa kantta.

2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola huolellisesti. Nosta riisi levyltä ja anna jäähtyä kannen alla noin 15 minuuttia. Kaada riisi laakeaan kulhoon ja valuta etikkaseos joukkoon samalla puukauhalla leikkaavin liikkein sekoittaen. Anna riisin jäähtyä huolella. Sekoita wasabimajoneesin ainekset.

3. Paloittele graavikalat. Höylää kurkku ohuiksi lastuiksi juustohöylällä.

4. Nostele tarjoiluvadeille jäähtynyttä riisiä kasoihin. Asettele joukkoon kalapaloja, kurkkuviipaleita ja vesikrassia tai salaattia. Jaa wasabimajoneesi nokareiksi tarjoiluvadeille. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 5/2017.

Sushi valmistuu hauskasti myös näin:

sushisalaatti

Sushisalaatti

sushiburrito lohesta

Sushiburrito lohesta

kalifornialaiset sushit

Kalifornialaiset sushit

Ruoka.fi: Sushineliöt


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo sashimisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.