Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Tomaattien ja mozzarellan yhdistelmä on aina maukas. Uunissa paahdetut tomaatit tuovat tähän salaatin mainion maun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa:

  • 20 kirsikkatomaattia
  • ¼ tl sokeria
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 3 buffalomozzarellajuustopalloa
  • 10 isoa varrellista kaprista
  • tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • mustapippuria

Valmistusohje

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa tehdään helposti näin:

1. Pese ja halkaise tomaatit. Laita tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pintaan sokeria, cayennepippuria ja 2 rkl öljyä. Paista uunissa 150 lämpöasteessa noin 35– 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää joukkoon punaviinietikka, jätä sivuun odottamaan.

3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja lado vadille. Lisää juuston päälle tomaatteja, punasipulia, halkaistuja kapriksia ja basilikanlehtiä. Ripottele päälle loput öljystä, pinjansiemenet ja rouhittua mustapippuria.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Kokeile myös näitä raikkaita juustosalaatteja:

mansikka-melonisalaatti

Mansikka-vesimelonisalaatti

mansikka-halloumisalaatti

Mansikka-halloumisalaatti

kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

Ruoka.fi: Mansikka-mozzarellasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.