Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvasieni-parsapestopasta

Tässä kevään ihanin pasta! Juhlava pastaherkku syntyy rapeaksi paistetusta korvasienestä ja parsapestosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pasta:

  • 350 g pastaa
  • 4 dl esikäsiteltyjä ja hienonnettuja korvasieniä
  • 25 g voita

Parsapesto

  • 250 g vihreää parsaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 nippu tuoretta basilikaa
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä

lisäksi

  • ½ dl pinjansiemeniä
  • parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

1. Valmista ensin parsapesto. Poista parsojen tyvistä kova, puumainen osa. Paloittele ja keitä suolalla maustetussa vedessä 3–4 minuuttia. Kokeile veitsenkärjellä, että parsat ovat napakan pehmeitä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Murskaa pinjansiemenet ja valkosipulinkynsi teholeikkurissa tai morttelissa karkeaksi. Lisää keitetyt parsanvarret ja basilikanlehdet. Aja tai survo ainekset tasaiseksi soseeksi. Lisää parmesaaniraaste, öljy ja suola ja sekoita tasaiseksi.

3. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, napakan kypsäksi. Paista huolella esikäsitellyt korvasienet voissa rapeiksi.

4. Valuta pasta ja sekoita joukkoon parsapesto ja korvasienet. Paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä ja mausta pasta siemenillä ja parmesaaniraasteella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Sienipasta on herkkua:

pekonipasta

Pekoni-sienipasta

Pasta Finlandese

Kantarelli_kasvispasta

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

Ruoka.fi: Kurpitsa-sienipasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvasieni-parsapestopasta

Voitto Alikoski

Onko niin, että kaikki korvasienet on ryöpättävää…apua
Tunniskseen
Terveisin vode

Sinun täytyy kommentoidaksesi.