Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kahden juuston parsapiirakka

Juustoinen parsapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin brunssillekin tai vaikkapa lounaaksi raikkaan salaatin kera tarjottuna. Täytteen lisäksi juustoa lisätään myös pohjataikinaan, joten lopputulos on taatusti supermehevä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Taikina:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 250 g vihreää parsaa
  • pala purjoa
  • 2 kanamunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 2 dl emmentalraastetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää parmesaaniraaste ja kanamuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele piirakkataikina leivinpaperoidun (20–24 cm) irtopohjavuon pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja ja nosta jääkaappiin täytteen esivalmistelujen ajaksi.

2. Poista parsojen puumainen osa. Paloittele parsat. Viipaloi purjo renkaiksi, huuhdo renkaat huolella ja valuta. Keitä ensin suolalla maustetussa vedessä parsojen varsia minuutti. Lisää parsan nuput ja purjorenkaat ja keitä vielä minuutti. Valuta kiehuva vesi ja huuhtele kasvikset kylmällä vedellä. Valuta huolella.

3. Sekoita kulhossa munat, kerma ja juustoraasteet. Sekoita joukkoon parsan varret ja purjot. Mausta seos.

4. Valuta seos piirakkapohjan päälle. Asettele pinnalle parsan nuput.

5. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa hetken aikaa ennen irrottamista.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 11/17.

Lisää kielenvieviä parsapiirakoita: 

Parsapiirakka

Pehmeä ja rapea parsapiirakka

Parsapiirakka

Parsapiiras

Ruoka.fi: Juusto-parsapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kahden juuston parsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.