Nokkosella ja vuohenjuustolla täytetyt letut aateloidaan gratinoimisen jälkeen voi-hunajasiirapilla.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta
Kasvis
Ainekset
LETTUTAIKINA
2
kananmunaa
4 dl
maitoa
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
kauraleseitä
½ tl
suolaa
2 rkl
sulatettua voita
Täyte:
1 l
pieniä hentoja nokkosenlehtiä
1 rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä
150 g
vuohenjuustoa
VOI-HUNAJASIIRAPPI:
25 g
voita
2 rkl
hunajaa
Valmistusohje
1. Valmista lettutaikina. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
2. Paista taikinasta teflonpannulla keskilämmöllä rapeareunaisia lettuja. Huuhtele nokkoset huolellisesti. Irrota nokkosista kova lehtiruoti, ryöppää lehdet pikaisesti kiehuvassa vedessä ja painele kuiviksi talouspaperilla. Hienonna nokkoset.
3. Kuumenna oliiviöljy lettupannulla. Siirrä pannu syrjään ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Anna öljyn maustua hetki. Pilko vuohenjuusto.
4. Ripottele lettujen toiselle reunalle silputtua nokkosta ja vuohenjuustopaloja. Pirskota päälle veitsenterällinen valkosipuliöljyseosta. Levitä täytetyt letut uunipellille ja gratinoi muutama minuutti kuumien grillivastusten alla, kunnes juusto sulaa hieman.
5. Kiehauta voi ja hunaja pannulla tai kattilassa. Lusikoi siirappia lettujen päälle.
VINKKI: 1 l (noin 55 g) nuoria nokkosenlehtiä vastaa noin 2 dl ryöpättyä ja puristettua nokkosta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut