Mainos |
Pasta primavera
Pasta primavera maistuu ihanasti keväältä. Tämän ohjeen aateloi sveitsiläinen, pitkään kypsytetty Gruyère AOP -juusto.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 500 g kuivattua pastaa, esim. penne
- vettä, suolaa
Lisäksi
- 500 g vihreää parsaa
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 dl valkoviiniä
- 200 g pakasteherneitä
- 1 dl silputtua vahvaa minttua
- ½ (loom)sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 100 g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reippaasti suolatussa vedessä.Ota talteen pari desiä keitinlientä.
- Patan kiehuessa poista parsojen kannoista pari senttiä, mikäli varret ovat jo kuivahtaneet. Paloittele parsa. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna tai raasta ne. Raasta juusto.
- Sulata voi paistokasarissa, lisää joukkoon ensin valkosipulisilppu ja sitten parsa. Kypsennä sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää pakasteherneet ja kypsennä vielä pari minuuttia.
- Lisää joukkoon keitetty pasta ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja silputtu minttu, sekoita. (Mikäli pasta tuntuu hyvin kuivalta lisää joukkoon pastan keitinlientä. Jos tarjoat pastan lisäkkeenä, keitinvettä ei tarvita.)
- Lisää joukkoon juustoraaste ja sekoita. Tarjoa kuumana tai haaleana salaatin tapaan haaleana. Salaattina tarjotessa viipaloi joukkoon vielä tuoreita mansikoita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pasta primavera