Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike
Grillatut kasvikset ovat kesän hitti. Avotulla paahtaminen tuo ainutlaatuisen maun myös yllättävämpiin kasviksiin kuten retiisiin. Kasvisten kanssa maistuu indonesialainen gado gado -kastike. Grillaa kaveriksi esimerkiksi tofua tai broilerivartaita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Paahdetut kasvikset:
- 1 ½ kg kasviksia, esim. porkkanoita, kesäkurpitsaa, uutta sipulia, broccolinia, retiisejä ja sokeriherneitä
- noin 2 rkl rypsiöljyä
Gado gado -kastike:
- 1 punainen chili
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl maapähkinätahnaa
- ½ dl vettä
- 1 limetin mehu
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl tamarinditahnaa
- rkl ketjap manis -soijakastiketta
Valmistusohje
Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike tehdään näin:
1. Valmista ensin kastike. Halkaise chili ja poista kanta ja sisukset. Kuori valkosipulinkynsi. Nosta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.
2. Huuhtele kasvikset ja leikkaa haluamasi muotoisiksi annospaloiksi. Sivele kasviksiin öljyä. Nosta nuotiolle grilliritilän päälle ensin pidempää kypsentämistä vaativat kasvikset, kuten porkkanat. Lisää hetken päästä loput kasvikset. Kääntele kasviksia, kunnes ne saavat kunnolla väriä.
3. Levitä kastike tarjoiluvadille ja nosta päälle kasvikset. Dippaa kasviksia gado gado -kastikkeen joukkoon.
4. Tarjoa grillikasvislautanen ja gado gado -kastike kesäisissä juhlissa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.
Lue myös: Indonesialainen ruoka – harmonisen mausteiset kasvisruoat vievät kielen mennessään
Lue myös Anna.fi: Savustettu kirjolohifilee, grillikasvikset ja yrttiöljykastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike