Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike

Grillatut kasvikset ovat kesän hitti. Avotulla paahtaminen tuo ainutlaatuisen maun myös yllättävämpiin kasviksiin kuten retiisiin. Kasvisten kanssa maistuu indonesialainen gado gado -kastike. Grillaa kaveriksi esimerkiksi tofua tai broilerivartaita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Paahdetut kasvikset:

  • 1 ½ kg kasviksia, esim. porkkanoita, kesäkurpitsaa, uutta sipulia, broccolinia, retiisejä ja sokeriherneitä
  • noin 2 rkl rypsiöljyä

Gado gado -kastike:

  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl maapähkinätahnaa
  • ½ dl vettä
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl tamarinditahnaa
  • rkl ketjap manis -soijakastiketta

Valmistusohje

Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike tehdään näin:

1. Valmista ensin kastike. Halkaise chili ja poista kanta ja sisukset. Kuori valkosipulinkynsi. Nosta kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

2. Huuhtele kasvikset ja leikkaa haluamasi muotoisiksi annospaloiksi. Sivele kasviksiin öljyä. Nosta nuotiolle grilliritilän päälle ensin pidempää kypsentämistä vaativat kasvikset, kuten porkkanat. Lisää hetken päästä loput kasvikset. Kääntele kasviksia, kunnes ne saavat kunnolla väriä.

3. Levitä kastike tarjoiluvadille ja nosta päälle kasvikset. Dippaa kasviksia gado gado -kastikkeen joukkoon.

4. Tarjoa grillikasvislautanen ja gado gado -kastike kesäisissä juhlissa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/18.

Lue myös: Indonesialainen ruoka – harmonisen mausteiset kasvisruoat vievät kielen mennessään

Lue myös Anna.fi: Savustettu kirjolohifilee, grillikasvikset ja yrttiöljykastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.