Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savusärkitahna, varhaisperunat ja munakastike

Savusärkitahna vie kielen. Lisäksi tarvitset kesän parhaaseen lounaaseen vain keitettyjä varhaisperunoita ja isoäidin ohjeella valmistettua munakastiketta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savusärkitahna

  • 1 (210 /150 g) säilyketölkki savusärkiä öljyssä
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • ½ sitruunan puristettu mehu

Munakastike

  • 6 kananmunaa
  • 1 dl kalalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl täysmaitoa
  • 5 keltuaista
  • pari pyöräytystä valkopippuria myllystä
  • ½ tl raastettua (luomu)sitruunan kuorta
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 keitettyä varhaisperunoita

Valmistusohje

Savusärkitahna, varhaisperunat ja munakastike tehdään helposti näin:

1. Valuta savusärjet öljystä. Hienonna ne haarukalla sekoituskulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita.

2. Laita perunat kiehumaan ja valmista munakastike. Keitä 6 munaa koviksi, jäähdytä ja kuori ne. Sekoita kalaliemi, kerma, maito ja keltuaiset paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna pikkuhiljaa miedolla lämmöllä ja vatkaa käsivispilällä koko ajan. Kastike saostuu ja paksuuntuu noin 10 minuutissa.

3. Mausta kastike valkopippurilla, sitruunankuorella ja suolalla. Hienonna munat veitsellä ja lisää ne kastikkeeseen. Tarjoa savusärkitahna perunoiden ja munakastikkeen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2018.

Lisää helppoja kalatahnoja:

savulohitartar

Savulohitartar

lohitahna

Lohitahna

nopea kalatahna

Nopea kalatahna

Anna.fi: Graavisiikatahna


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savusärkitahna, varhaisperunat ja munakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.