Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Grillifetapasta

Kesällä kaipaa helppoa ja herkullista ruokaa. Grillifetapasta valmistuu fetasta ja tomaateista, jotka saavat grillistä täydellisen aromin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Grillifetapasta:

  • 2 (á 150 g) fetajuustoa palana
  • 500 g terttukirsikkatomaatteja
  • 4 vartta kevätsipulia
  • kourallinen basilikaa
  • 4 rkl kapriksia
  • chiliä
  • mustapippuria
  • 3 dl valkoviiniä

Valmistusohje

Grillifetapasta tehdään helposti näin:

  1. Tee kaksi nyyttiä leivinpaperista ja foliosta. Leikkaa molemmista kaksi neliötä. Aseta folio alle ja leivinpaperi päälle.
  2. Nosta molempien papereiden päälle yksi feta. Jaa tomaatit fetajuustojen viereen. Hienonna kevätsipuli ja ripottele fetan päälle. Lisää annoksiin basilikanlehdet ja kaprikset. Mausta chilillä ja pippurilla. Lorauta joukkoon valkoviiniä.
  3. Kuumenna grilli. Rypistä folio reunoilta nyytiksi, mutta älä sulje kiinni. Grillin aromit pääsevät paremmin kiinni juustoon ja tomaatteihin. Grillaa noin 25 minuuttia.
  4. Keitä pasta ja valuta se. Jätä pasta kattilaan. Lusikoi pehmennyt feta ja muut ainekset kattilaan, sekoita. Tarjoile heti.

Katso myös: Grillattu feta eli grillifeta on uunifetan sesonkiserkku – 3 tapaa grillata fetaa

Anna.fi/ruoka: Grillattua fetaa ja pikkuporkkanoita


Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillifetapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.