Juhlat

Kaunis kattaus: Sadonkorjuujuhlat

Sadonkorjuujuhlissa pääosassa ovat tuoreet kotimaiset vihannekset. Näissä juhlissa kukkakoristeet voi hyvin korvata värikkäillä ja koristeellisilla vihanneksilla!

Pimenevät elokuun illat houkuttavat järjestämään sadonkorjuujuhlat. Elokuu onkin hyvää aikaa ulkojuhlille. Illat ovat jo hämäriä mutta vielä lämpimiä, ja kesän sato on tuoretta ja monipuolista.

Kattausvinkkejä

Viljankorret sopivat hyvin viinilasin koristeiksi. Leikkaa varret sopivan mittaisiksi ja solmi pari kortta kauniilla rusetilla lasin jalkaan kiinni. Korsia voit myös käyttää lautasliinarenkaissa (kuva 3). Kiinnitä viljankorret ohuella narulla tai metallilangalla lautasliinarenkaaseen.

Viini- tai pihlajanmarjatertut sopivat värikkäiksi jälkiruokakulhon koristeiksi (kuva 1).

Puolukan- ja mustikanvarvut koristavat laseja ja lautasliinarenkaita.

Tee vihanneksista näyttävä asetelma pöydän keskelle (kuva 4). Nämä koristeet eivät mene hukkaan, koska ne voi hyvin syödä vielä juhlien jälkeenkin. Vihannesten sommittelussa voit käyttää apuna hammastikkuja. Laita vihannekset kiinni toisiinsa hammastikuilla, jolloin ne pysyvät paikoillaan. Vihanneksiin ja hedelmiin voi myös kiinnittää hammastikkuun teipatun paikkakortin (kuva 2).

Juuttikankaasta on helppo tehdä pienet leipäpussit jokaiselle ruokailijalle. Leikkaa kankaasta pieni neliö, pujottele naru kankaaseen ympyrän muotoon, kiristä pussiksi ja viimeistele viljankorsilla. Samoja pusseja voit hyödyntää esimerkiksi joulupöydässä. Vaihda korsien paikalle vain jouluisemmat koristeet, esimerksi kävyt  tai pienet piparkakut. Säkkikankaasta voi ommella myös isomman tarjoilusäkin kokonaiselle leivälle.

Vinkki:

 

Muita helppoja ohjeita:

Askartele juhlien pöytäkoristeet

Nopeat ja helpot juhlatarjoilut

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaunis kattaus: Sadonkorjuujuhlat

Anonyymi

Meillä juhlat pidettiin viime vuonna isossa teltassa ulkona. Pyysimme kaikkia tuomaan oman koristetyynyn istuimeksi teltan lattialle. Kaikki toivat kiltisti ja emäntä säästyi päänvaivalta miten muuttua kahdeksikymmeneksi tyynyksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.