Neulonta

Poncho palmikolla on koristeellinen neule – ota ohje talteen ja neulo kaunis vaate

Neulo ihana poncho muhkealla palmikolla herkulliseen lakankeltaiseen sävyyn.

Ponchon ainaoikein-neule vuorottelee joustinneuleen kanssa ja muhkea palmikkokuvio kiertää hartioilla. Poncho palmikolla neulotaan villa-akryylilangasta.

Lue myös: Neulo lämmin ja pörröinen poncho silkkimohairista

Poncho palmikolla: Ohje

Malli: Marita Makkonen

Kaitaleen koko: 52 x 140 cm

Langanmenekki: Novita Tempo -lankaa (65 % villaa, 35 % akryylia, 100 g = 115 m) keltaista (240) 500 g.

Puikot: Nro 8-9 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 12 s ja 18 krs 2 krs:n helmineuletta = 10 cm.

Joustinneule: 1 o, 1 n. Ainaoikeinneule: neulo kaikki krs:t oikein. Palmikkoneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan. Tee piirroksesta ensin krs:t 1.-12. ja toista sitten 5.-12. krs:ia. 2. krs:n helmineule: 1. krs: 1 o, 1 n. 2. krs: neulo oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. 3. krs: neulo oikeat s:t nurin ja nurjat oikein. 4.krs: neulo oikeat s:t oikein ja nurjat nurin. Toista 1.-4. krs:ia.

Lankatiedustelut: www.novitaknits.com/fi/

Ohjetiedustelut: Irja Mäkinen, p. (03) 688 1283, ma-ke klo 10-14.

lakkapontso_kaava_web

Tee poncho palmikolla näin:

Luo 68 s ja neulo 1. krs: (np) *1 n, 1 o*, toista *-* kunnes vasemman käden puikolla on jäljellä 3 s, neulo s:t oikein. Neulo jatkossa kappaleen oikeassa reunassa 3 s:lla ainaoikeaa ja muilla s:illa joustinneuletta tässä järjestyksessä. Kun olet neulonut näin 4 cm, neulo työn oikeasta reunasta lähtien 3 s:lla ainaoikeaa, seuraavilla 14 s:lla palmikkoneuletta piirroksen mukaan ja jatka lopuilla s:illa joustinneuletta. Kun kappaleen koko korkeus on 10 cm, jatka oikean reunan 17 s:lla kuten aiemminkin, mutta aloita joustinneuleen s:illa 2 krs:n helmineule. Kun olet neulonut helmineuletta 65 cm, aloita helmineuleen s:illa ainaoikeinneule. Kun koko kaitaleen pituus on 140 cm, päätä s:t löyhästi.

Viimeistely:

Levitä kaitale mittoihinsa, kostuta sumuttamalla työn nurjalta puolelta ja anna kuivua. Ompele kaitaleen päätöskerros pitkän sivun päähän palmikon puoleiseen reunaan.

poncho palmikolla

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/2009.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Poncho palmikolla on koristeellinen neule – ota ohje talteen ja neulo kaunis vaate

kutoja

Tämä ohje on ihan järjetön! Miten suorakaiteen muotoisesta kaistaleesta olisi tarkoitus tulla pontso? Missään nimessä lopputulos ei ole sellainen kuin kuvassa – lapsikin ymmärtää että suorakaiteen muotoisesta kappaleesta ei mitenkään saa hyvin istuvaa pontsoa, vaikka noudattaisi ohjeita tarkalleen. Ohje oli epäselvä ja huono ja lopputulos surkea!

neuloja itsekin

Tästähän ei nyt ole tarkoitus tulla semmoista ”molemmilla puolilla kolmion kärki” -ponchoa, vaan enemmän iso kietaistu huivi. jos on suorakaiteen muotoinen kappale ja kapea pää liitetään toisen kapean pään viereiselle pitkälle sivulle, niin kyllä siitä tuollainen tulee. Esim: (yhdistä tähdet ja o:t ja e:t)
e*****o
I I
I I
I I
I o
I *
I *
I *
I____e

niin kyllä tulee kuvan mukainen. Ohjetta pitää vain osata lukea. 😉

neuloja itsekin

jaahas, välit jäi puuttumaan kuvioista, siis näin:

e*****o
I……….I
I……….I
I……….I
I………o
I………*
I………*
I………*
I____e

Silvia

Eli käytännössä edestä näyttää hyvälle, mutta takaa selkä ja persaus on ilman ponchon antamaa suojaa = ihan jäässä.

Jonna

Hei, onko joku tehnyt tämän valmiiksi? Miten ylös takaosa sitten jää oikeasti ja kuvassa näyttää siltä, että toinen käsi jää ponchon sisään hankalasti niin, että jos sitä pitää käyttää, täytyy reunaa nostella…Kommentoitteko valmiiksi tehneet/käyttäneet?

Tempo

Mallin suunnittelijat voisivat kyllä kommentoida ja selvittää ohjetta ja mallia vähän tarkemmin!

Pontson idea

Hei,

Suunnittelemani Lakka-pontson ajatus on, että sitä voi käyttää kummin puolin vain. Eli jos haluaa takapuolelle suojaa, sitä voi kääntää niin, että pontson pisin kohta tulee takapuolen alle.
Ohjetiedusteluissa voi ottaa yhteyttä Irja Mäkiseen p. (03) 688 1283 ma-ke klo 10-14.

Mukavaa kesän jatkoa!

t.Marita Makkonen, Kotiliesi

Jonna

Asia selkeytyi…mutta olisi ehkä jatkossa hyvä, että ohjeeseen merkittäisin valmiin kappaleen pituus edessä ja takana (jos työ on lakan tavoin epäsymmetrinen), varsinkin, kun kuvasta asia ei ilmene. Ohjeesta sen sitten toki jossain vaiheessa viimeistään hoksaa. Kaunis malli!

Hyvä idea

Hei taas,

kiitos hyvästä ehdotuksesta, täytyykin laittaa jatkossa nuo mitat niin selviää malli paremmin kaikille.

Aurinkoista maanantaita

t.Marita Makkonen

mummimamma

Kaunis ja käytännöllinen

EB

Olisi kiva, jos kuvaa saisi suuremmaksi. Onko mahdollista?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.