Askartelu

Huovuta huivi: valitse suosikkisi

Lämmin ja pehmoinen villahuivi huovutetaan pesukoneessa. Kokeile raidallista Laineet-huivia tai pallokuvioista Aamuaurinko-huivia.

Laineet-huivi

Koko: 35 x 230 cm
Pesu: 35 min, 30 astetta
Tarvikkeet: merinovillaista neulahuopaa: 190 x 40 cm:n ja 50 x 40 cm:n palat lemonia sekä 14 raitaa varten yhteensä 42 x 35 cm:n palat turkoosia ja jääminttua. Yksi raita on 3 x 35 cm.
Työohje: Katso konehuovutuksen ohje. Pehmeässä Laineet-huivissa on eri suuntiin huovutettuja raitoja. Toiseen päähän on tehty jatke: nypi jatkeen reuna toisen reunan päälle ja neulaa se kiinni. Sauma ei jää näkyviin, kun teet sen samasta väristä. Leikkaa reunat siisteiksi.

Aamuaurinko-huivi

Koko: 35 x 230 cm
Pesu: 35 min, 30 astetta.
Tarvikkeet: merinovillaista neulahuopaa: 190 x 40 cm valkoista, kaksi 50 x 40 cm:n palaa lemonia jatkeeseen ja keltavihreää 8 palaa 8,5 cm:n kokoista palloa varten.
Työohje: katso konehuovutuksen ohje. Sommittele pallot huivin toiseen päähän. Tee huiviin jatke kaksinkertaisesta sitruunankeltaisesta kankaasta nyppien huovan reunaa saumauskohdassa toisen päälle, valkoinen huivin pää jää keltaisten väliin. Neulaa saumakohta, irrota alustasta. Leikkaa reunat siisteiksi ja ompele reunat leveällä siksakilla.

Materiaalitiedustelut: Käsityötalo Kirkkomäki, puh. 0452382170, www.merinovilla.com
 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Huovuta huivi: valitse suosikkisi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.