Ruoka

Piknik-eväät – kokosimme yhteen maukkaimmat eväskoriin sujautettavat herkut

Piknik-kausi avataan virallisesti vappuna ja se jatkuu koko ihanan kesän. Katso, millaisia herkkuja kannattaa pakata mukaan retkelle!

Piknik-eväät ovat parhaimmillaan helposti pakattavia ja haukattavia tai naposteltavia ruokia. Valmista ainakin osa tarjoiluista valmiiksi jo edellisenä päivänä ja pakkaa ne kylmälaukkuun vasta juuri ennen lähtöä.

Rakenna piknik-eväät voileivistä

Mehevillä täytteillä lastattu eväsleipä on mainio peruspilari piknik-tarjottaviin. Itse täytetyt tuoreet kerrosleivät ovat loistavat piknik-eväät ja hakkaavat kaupan valmiit kolmioleivät mennen tullen.

Tee kerrosleipiin erilaisia täytteitä. Kurkkuleivät eli kurkkusandwichit sopivat kylmällä ilmalla teen kanssa nautittavaksi, mutta yhtä hyvin kahvin tai kuohuviinin kaverina. Avokadotoast ei ole suotta ylistetty herkkuleipä, se maistuu kaikille.

BLT-leipä eli pekoni-salaatti-tomaattileipä on maailman tunnetuimpia voikkareita. Siinä raikas maku kohtaa ihanan suolaisen pekonin. Leipä maistuu kylmänäkin.

Paista salaatin seuraksi tuhti täytetty leipä, joka vie suurenkin nälän ja riittää suurelle porukalle. Focaccia maistuu sellaisenaan tai täytettynä. Keliaakikolle sopii puolestaan gluteeniton foccacia.

Jos haluat päästä oikein helpolla, nappaa kaupan leipätiskiltä suosikkileipää eväskoriin ja hanki myös hummusta tai tee itse ihania tahnoja leivän levitteeksi ja dipiksi.

Piknik-eväät kaiken maailman pyöryköistä

Eväsretki saa eksoottisia vaikutteita, kuten lihapullien sijaan tarjoaa tulisia kasvispyöryköitä, punajuurifalafele, maukkaita chorizopyöryköitä tai itämaisia kalapullia.

Napostelumix valmistuu nopeasti ja maistuu myös lapsille. Dippinä voi käyttää myös itsetehtyä tomaattisalsaa. Sen kanssa maistuvat myös nachot.

Maukkaita salaatteja pinkik-koriin

Piknik-eväät rakentuvat helposti erilaisten ruokaisten salaattien ympärille.

Kreikkalainen pastasalaatti sopii myös kasvissyöjien ruokavalioon, jos haluat siitä vegaanisen version, pakkaa salaattijuusto tai feta erilliseen rasiaan. Papu-perunasalaatti sopii nautittavaksi erilaisten pyöryköiden kaverina eväsretkellä.

Nizzalaisen salaatin voi tarjota myös hauskasti tikussa. Broileri-pastasalaatti on täydellinen piknik-eväs, leivän kanssa täysi ateria. Vietnamilainen kanasalaatti saa mainion rapsakan maun varhaiskaalista. Korianteripestolla höystetyn kasvis-nuudelisalaatin voi kasata valmiiksi annoksiksi pieniin purkkeihin.

Pakkaa mukaan makeaa purtavaa ja raikasta juomaa

Suloiset mansikka-juustokakut voi valmistaa omiin kippoihinsa. Keksi-croissantit taas tyydyttävät pahimmankin makeannälän. Mainio piknik-ruoka on myös banaanipannukakku, tee sitä kerralla pellillinen mukaan.

Erilaiset keksit säilyvät hyvin ja ne on helppo kuljettaa. Kokeile vaikkapa täytettyjä suklaapikkuleipiä tai pähkinäisiä omenakeksejä. Trendikkäitä ja hauskoja retkileivonnaisia ovat tikkarikakut eli cake popsit tai sateenkaarimuffinit.

Piknik-eväät vaativat myös arvoisensa juomat. Veden lisäksi piknik-koriin kannattaa sujauttaa raikasta ananas-sitrusjuomaa ja simaa. Tee myös kylmän saan varalle termariin lämmikkeeksi rooibos-teejuomaa. Hellepäivän raikastaja on ihana kurkkujuoma. Piknikin aluksi nostetaan tietysti malja keväälle!

Maailman helpoimmat piknik-eväät

Jos piknikille lähtö tulee eteen yllättäin, Valitse kaupasta jotain suolaista, jotain raikasta, jotain makeaa ja tietysti juotavaa. Kasaat helpot piknik-eväät lähimarketista tämän ostoslistan avulla.

Muistilista auttaa pakkaamisessa

Piknikille kannattaa varautua muutenkin kuin hankkimalla eväät. Lämmin iltapäivä saattaa muutamassa tunnissa kääntyä viileäksi illaksi, useimmiten tarvitaan ruokailuvälineitä ja joitain, jolla putsata kädet. Kokosimme pienen muistilistan, josta on helppo tarkistaa, että kaikki tarvittava on mukana retkelle lähtiessä.

Artikkelia on muokattu 22.4.2024

Lue myös Anna.fi: Valmistele retkieväät kotona tai kokkaa nuotiolla – parhaat reseptit ja ideat onnistuneelle retkelle 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piknik-eväät – kokosimme yhteen maukkaimmat eväskoriin sujautettavat herkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.