Ruoka

Sangria on mainio seurustelujuoma – kokosimme parhaat kesäiset juomat illanistujaisiin

Sangria on mainio valinta kesäisiin illanistujaisiin. Kurkkaa myös muut raikkaat drinkit seurusteluun.

Nyt on aika nauttia lämpimistä ja valoisista kesäilloista. Kutsu ystävät koolle, kata pöytään pientä syötävää ja kaada laseihin raikasta juotavaa.

Sangria on mainio seurustelujuoma

Isoon kannuun sekoitettu sangria on oiva seurustelujuoma, joka sopii myös monenlaisten pikkusyötävien pariksi.

Perinteinen sangria sekoitetaan punaviinistä, brandystä, appelsiinimehusta ja sitruunalimonadista.

Tutun juoman valkoviinipohjainen versio, sitruunainen mansikkasangria on kesäisen raikas juoma, jonka voi halutessaan terästää sitrusliköörillä.

Raparperi-mansikkasangria on alkoholiton kesäjuoma, jossa kotoisat kesämaut mansikka ja raparperi saavat lisäaromia vaniljasta ja limetistä.

Tyhjäksi koverrettu vesimelonin kuori on hauska tarjoiluastia kesäjuomille. Hedelmäiseen vesimelonimaljaan voi käyttää marjamehua, limonadia tai siideriä. Sekaan sopii kuutioitu vesimeloni, ananaspalat tai mansikat.

Mainiot juomat illanistujaisiin

Malja kesälle sopii vaikka kesäisten illanistujaisten tervetulodrinkiksi. Kuohuvan juoman voi valmistaa yhtä hyvin alkoholillisena kuin alkoholittomanakin. Kesäjuoman kruunaa mansikoista ja omenaviipaleista koottu marjavarras.

Mansikka-seljankukkamartini sekoitetaan soseutetusta mansikasta ja seljankukkamehusta. Potkua drinkille antaa limetti ja gini, jonka voi halutessaan jättää juomasta pois.

Seljankukkamehusta syntyy myös viileän raikas seljankukkadrinkki, jota maustavat limetti ja minttu.

Vadelmainen viini on helppo kesäjuoma, joka syntyy vahvasta vadelmamehusta ja valkoviinistä. Heleän punaisen juoman voi koristella sitruunalla, cocotailkirsikoilla, vadelmilla, sitruunamelissalla tai mintulla.

Hikisen hellepäivän viilentäjäksi sopii täydellisesti Brasilian tunnetuin drinkki, kirpakan limettinen caipirinha, jota siemaillessa on helppo kuvitella loikoilevansa Rio de Janeiron hiekkarannoilla.

New Yorkin sykkeeseen puolestaan lennättää frozen cosmopolitan, joka sekoitetaan karpalo- ja limettimehusta sekä sitruslikööristä.

Lue myös Anna.fi: 7 helppoa ja raikasta boolia kesän juhliin

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sangria on mainio seurustelujuoma – kokosimme parhaat kesäiset juomat illanistujaisiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.