Ruoka

Omenoiden kuivaaminen uunissa – näin säilöt helposti omenat talteen

Omenoiden kuivaaminen on helppo tapa säilöä runsas hedeläsato talteen. Kokeile Kotilieden helppoa ohjetta!

Omenoiden kuivaaminen auttaa runsaan omenasadon säilömisessä talteen. Kuivatut omenat maistuvat sellaisenaan, jogurtin, aamupuuron kanssa tai vaikka myslin joukossa.

Omenoiden kuivaaminen – näin onnistut

1. Pese omenat ja poista siemenkodat.

2. Leikkaa omenat ohuiksi, puolen sentin viipaleiksi.

3. Levitä viipaleet tasaisesti uuniritilälle.

4. Kuivaa omenoita uunissa 50 asteessa, kunnes ne tuntuvat nahkeilta.

5. Pidä uuninluukku raollaan esimerkiksi väliin jätettävän lusikan avulla, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista.

Lue myös Anna.fi: Nyt on kotimaisen omenan aika – katso herkulliset omenapiirakkareseptit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenoiden kuivaaminen uunissa – näin säilöt helposti omenat talteen

eeeeeeeeeeeeeeee

Kuinka kauan kuivumisessa menee?

Toimitus

Omenien kuivumisaika riippuu viipaleiden paksuudesta ja omenien mehukkuudesta. Noin 6 tuntia on sopiva, mutta kuivumista kannattaa seurata, etteivät kuivaa liikaa. Kuivauslämpötila ei saa nosta yli 50 asteen, jotteivät omenat kypsy.

mapunen

mitenkäs kiertoilmauuni?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.