Ruoka

Joulukarkit – katso vinkit ja helpot joulumakeisten ohjeet!

Joulumakeiset saavat herkkusuut hyrisemään. Näillä ohjeilla voit valmistaa itse joulunamut ja kääräistä karkit lahjaksi läheisille ja ystäville.

Joulukarkit ovat lahjoista parhaita.  Suklaisia joulukarkkeja annetaan lahjana ja nautitaan herkkujen lomassa. Omatekoinen karkki viestii välittämisestä: olen nähnyt vaivaa vuoksesi ja haluan antaa sinulle jotakin oikein hyvää. Lahjaksi niitä voi antaa ystäville, vanhemmille tai vaikka puolisolle.

Helpot joulumakeiset eli joulukarkit hurmaavat. Kotitekoiset joulukarkit ovat monessa kodissa perinteistä joulupuuhaa. Näillä ohjeilla valmistat itse marmeladit, fudget ja muut helpot joulumakeiset ja kääräiset niitä pakettiin läheisillesikin.

Marmeladit – makoisat joulukarkit

Marmeladeja voi valmistaa monenlaisista marja- ja hedelmäsoseista. Vadelmamarmeladien ohjeella syntyy pirteän punaisia ja raikkaan marjaisia marmeladeja.

Marmeladien maustamisessa ja värjäämisessä vain mielikuvitus on rajana. Punaiset marmeladimakeiset saavat värinsä ja makunsa puolukka- ja mansikkamehusta.

Aprikoosimarmeladeihin käytetään hedelmäsosetta. Omenaisiin hedelmämarmeladeihin voi lisätä tilkan haluamaansa esanssia ja karamelliväriä.

Ihanat fudget – joulumakeisten aatelia

Kermasta, sokerista ja suklaasta valmistetut fudget on helppo tehdä ja nämä herkut myös katoavat nopeasti parempiin suihin.

Pehmeä ja makea banaani-suklaafudge hurmaa myös pienet herkkusuut. Helpot joulumakeiset voi valmistaa vaikka yhdessä lasten kanssa.

Fudgetoffeen joukkoon voi lisätä pähkinöitä. Valkosuklaafudgeissa maistuvat kuivatut karpalot.

Vanhanajan joulukarkit – tikkarit ja nekut

Myös toffeiset popparitikkarit ovat nuoremman väen makuun. Veikeissä makeisissa maistuvat niin toffee, popcornit kuin suolapähkinätkin.

Nekut ovat helppoja joulumakeisia, joiden keittäminen täyttää kodin houkuttelevan makeilla tuoksuilla.

Suussasulavat suklaamakeiset

Vaaleiden kirsikkatryffelien pohjalle kätketään kirsikan puolikkaat. Kokeile myös aromikkaita appelsiinitryffeleitä ja mantelisia marsipaanitryffeleitä.

Suklaiset nougatkuulat ovat aikuiseen makuun sopivia joulumakeisia, jotka voi hyvin antaa lahjaksi. Käytä mielikuvitustasi paketoinnissa. Usein riittää vain silkkinauha tai pieni pala kaunista silkkipaperia.

Sulatetusta valko- ja taloussuklaasta syntyvät ihanat suklaalastut.

Rocky Road -karkkeihin sekoitetaan yltäkylläisesti erilaisia herkkuja: suklaata, maapähkinävoita, suolapähkinöitä, vaahtokarkkeja ja kuivattuja marjoja. Makeat joulukarkit voi valmistaa pieniin karamellivuokiin ja koristella vaahtokarkeilla, jolloin ne ovat kuin minikokoisia leivoksia. Helpompi tapa on kumota seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja leikata jäähtyneenä annospaloiksi. Jouluinen  rocky road -suklaa on tehty suolapähkinöistä, pehmeistä  kermakarkeista ja pirteistä polkamakaiseista.

Suklaakonvehtien moutokieli on saanut inspiraationsa kakkutikkareista. Näissä suklaissa maistuu minttu.

Myös vaahtokarkkeja voi valmistaa itse. Karkkien maustaminen saa olla luovaa ja aisteja tyydyttävää. Hasselpähkinävaahtokarkit maustetaan paahdetuilla pähkinöillä ja manteliliköörillä.

Artikkeli on päivitetty 8.11.2023

Lue myös Anna: Näin teet suussa sulavat ja rapeasti rouskuvat valkoiset riisimurosuklaat

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukarkit – katso vinkit ja helpot joulumakeisten ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.